היחידה לקידום ההוראה
להצית את ההתלהבות מהלמידה!
היחידה לקידום ההוראה
אתם תבחרו את המטרה. אנחנו את הפדגוגיה.
היחידה לקידום ההוראה
מגיע לכם ליהנות מההוראה !
היחידה לקידום ההוראה
מגיע לכם לצמוח נכון יותר!
היחידה לקידום ההוראה
פדגוגיה דיגיטלית. להוביל ללמידה חדשנית.
היחידה לקידום ההוראה
מזמינה אותך ללכת עם הדור.

אודות היחידה

היחידה לקידום ההוראה משויכת ללשכת הרקטור ופועלת לקידום איכות ההוראה באוניברסיטה.
היחידה עוסקת בהערכה כוללת של רמת ההוראה באוניברסיטה, בניתוח תוצאות סקרי ההוראה, בהטמעה של מגמות חדשות בשיטות הוראה, בטיפוח מיומנויות הוראה באמצעות סדנאות, ימי עיון וייעוץ אישי לסגל האקדמי. כמו כן, היחידה עוסקת בפיתוח ההיבטים הפדגוגיים של שילוב טכנולוגיות חדשות בהוראה ובעידוד 'הוראה משלבת סימולציות' באמצעות המרכז לסימולציות.

ראש היחידה

ד"ר יוסי בר

נייד: 050-7597266

bary@edu.haifa.ac.il

מרכזת היחידה
גב' חגית ריוו
טלפון: 04-8288739 (פנימי: 8739)
kidumho@univ.haifa.ac.il

לפיתוח מיומנויות הוראה

"להיות מרצים טובים יותר"

הוראה בעידן הדיגיטלי- פרידה מהפדגוגיה הישנה? האם תם עידן ההוראה הפרונטלית? האם מקומו של המרצה עדיין ליד הפודיום? רבים מספידים את ההוראה הפרונטלית בטענות מוצדקות שהיא אינה מתאימה למאפייני הלמידה של הדור הדיגיטלי. אכן כן, היא אינה מתאימה אבל היא משנה את פניה ללא היכר וניתן להתאימה להוראה בדור הדיגיטלי. מה עלינו לעשות?

לשילוב פדגוגיות חדשניות

להפסיק להרצות – ולהתחיל ללמד!

החדשנות הטכנולוגית משנה סדרי עולם ומטלטלת את ההוראה האקדמית בארץ ובעולם. אנחנו נדרשים היום להכשיר את הלומדים שלנו למקצועות שאנחנו עדיין איננו מכירים, ללמד אותם להתמודד עם בעיות שעדיין אינן קיימות ולהשתמש בטכנולוגיות שטרם הומצאו.

לשילוב טכנולוגיות חדשניות בהוראה

חוויות למידה באמצעות חדשנות טכנולוגית

שילוב טכנולוגיות בהוראה ובלמידה מקדם את חוויית הלמידה של הסטודנטים כיוון שהוא מותאם למאפייני הלמידה של הדור הדיגיטלי. בנוסף, הטכנולוגיות שנבחרו לאחר שיקול דעת פדגוגי תורמות לשיפור כמותי ואיכותי הן של הוראה בכיתה והן של תהליך הלמידה האישי של כל סטודנט. מהן הטכנולוגיות היעילות ביותר?

דרכים ועוד

להערכה חלופית

דרכים להערכת הלמידה

על רקע שיטות הוראה חדשניות, סגנונות למידה שונים, תוצרי למידה מגוונים וכיתות הטרוגניות אנחנו נאלצים לבחון שיטות הערכה מותאמות למטרות הקורס ולסגנונו האישי של הלומד. בסדנאות נעמוד על מדדי הערכה אישיים, קבוצתיים ומדדי הערכה פרויקטליים (נייר עמדה, מצגת, פוסטר, תוצרי למידה מגוונים, סימולציות, דיבייט וכו'). מהן דרכי ההערכה החלופיות העומדות לרשות המרצה?

Throw it in the waste paper basket or bin concept for business frustration, stress and writers block

מרכז ללמידה מטעויות

לחבק את הטעות. לבנות את ההצלחה

Security Camera, Watching, Poland, Security Staff, Security

מרכז סימולציות

לשחק. לחשוב. לשתף. ללמד טוב יותר

Are You Ready on Chalkboard

הוראה במרחבי למידה עתידיים

(FLS (Future Learning Space

Students College University Education attending lecture , workshop concept

סדנאות חובה למתרגלים

Two serious caucasian men in suits discussing or planning business issues in the office. Colleagues or client and consultant are sitting at the table next to each other and talking.

יעוץ ואימון אישי (Coaching)

Database

לוח סדנאות והרשמה